Skip to content

Claudia

Claudia is cum laude afgestudeerd als Neerlandica aan de Universiteit Leiden. Ze heeft zich gespecialiseerd in moderne letterkunde, maar heeft zich tijdens haar bachelor ook verdiept in de taalkundige kant van het Nederlands. Bij Claudia kan je uiteraard terecht met taal- en spellingsvragen, maar ze kan je ook helpen met de structuur, je planning, het uitvoeren van literatuuronderzoek en het correct verwijzen naar bronnen.

Claudia is goed in:

scriptiebegeleider claudia
Waarom begeleid je studenten die het moeilijk vinden hun scriptie te schrijven?

Voor mij is het belangrijk dat iedere student de mogelijkheid krijgt om zijn of haar verhaal te vertellen en ik sta klaar voor iedereen waarbij dat vanwege één of meerdere oorzaken niet lukt. Daarnaast wil ik studenten helpen om meer vertrouwen te krijgen in hun eigen schrijven. Het geeft mij veel voldoening om een bijdrage te kunnen leveren in het schrijfproces van studenten en om hen tijdens dit proces te zien groeien.

Tijdens mijn studietijd ben ik me er bewuster van geworden dat onze taal- en spellingsregels behoorlijk ingewikkeld en veranderlijk zijn. Ik wil studenten de mogelijke ergernis over deze regels besparen door onder andere zelf alle d’tjes en t’tjes op de juiste plaats te zetten en door orde te scheppen in de chaos van komma’s. Niets is namelijk zo vervelend als dat je scriptie een lagere beoordeling krijgt vanwege taal- of spellingsfouten. Zelf vind ik het een sport om alle fouten uit een tekst te halen en als ik hiermee anderen kan helpen om hun scriptie op taal-en spellingsniveau te perfectioneren, geeft mij dat een extra goed gevoel.

Hoe verliep je eigen scriptie?
Het schrijven van mijn masterscriptie vond ik behoorlijk pittig. Doordat ik alles in één keer goed wilde doen, kostte het schrijven mij veel tijd en energie. Daarnaast vond ik het behoorlijk lastig om mijn eigen mening door te laten klinken in mijn tekst. Gelukkig kreeg ik van mijn begeleider en medestudenten enkele handvatten aangereikt om hieraan te werken. Verder merkte ik dat een goede planning mij de rust en zekerheid gaf dat ik de deadline zou halen en dat ik dus rustpauzes in kon lassen. Deze pauzes had ik nodig om los te komen van mijn stuk en alles op een rijtje te krijgen. Uiteindelijk ben ik dankzij mijn scriptie niet alleen meer te weten gekomen over mijn onderwerp, maar ook over mezelf en dat vind ik erg waardevol.
Niemand heeft alleen maar goede kanten. Wat is een slechte kant van jou?
Ik kan ontzettend streng voor mezelf en daardoor ook voor anderen zijn, omdat ik al snel het idee heb dat een stuk meteen perfect moet zijn. Ik probeer hier voor mezelf en voor anderen verandering in te brengen, aangezien alles niet altijd in één keer goed hoeft te zijn.
Geef eens één tip die voor (bijna) alle studenten geldt
Wees niet te streng voor jezelf en vertrouw op je eigen ideeën. Verwacht niet meteen van jezelf dat je tekst in één keer foutloos op papier staat, maar gun jezelf de tijd en de ruimte om aan je tekst te sleutelen. Zet daarnaast al je ideeën op papier, hoe beknopt deze ook zijn. Als het eenmaal op papier staat, kom je erachter hoeveel kennis je eigenlijk al hebt en dit motiveert je om door te gaan.