Skip to content

Iris

Iris heeft twee masters aan de Universiteit van Wageningen cum laude afgerond en ontdekte daarmee haar passie voor onderzoek. Hierna is ze promotieonderzoek gaan doen. In haar dagelijkse werkzaamheden ziet ze dus alle onderdelen van een scriptie langskomen. Loop je vast, of wil je extra begeleiding bij het opstellen van een goede onderzoeksvraag, bij de (statistisch) analyses of wil je een kritische blik op de tekst van je scriptie? Dan kun je bij Iris terecht.

Iris is goed in:

Waarom begeleid je studenten die het moeilijk vinden hun scriptie te schrijven?
Het schrijven van een scriptie zou een kroon moeten zijn op het werk dat je verzet hebt tijdens je studie. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Dit kan vele redenen hebben. Het geeft mij energie en voldoening om samen de oorzaak hiervan te achterhalen en te zoeken naar een oplossing, waardoor iemand de scriptie met succes kan afronden en met plezier kan terugdenken aan deze tijd.
Hoe verliep je eigen scriptie?
Ik vond het schrijven van een scriptie één van de leukste onderdelen van mijn studie! Binnen de gestelde kaders mag je helemaal zelf vormgeven aan je onderzoek, dat vond ik gaaf. Zelfs zo leuk dat ik daarna hiervan mijn werk heb gemaakt door het doen van promotieonderzoek.
Niemand heeft alleen maar goede kanten. Wat is een slechte kant van jou?

Ik ben erg kritisch op mezelf maar ook op anderen en leg de lat daardoor hoog. Ik ben dus een no-nonsense begeleider.

Geef eens één tip die voor (bijna) alle studenten geldt
Niet alles hoeft direct perfect te zijn, dus start met het opbreken van je scriptie in kleine onderdelen en maak een begin. Het is vervelend om onnodig om je scriptie heen te draaien en er lang tegenop te kijken.