Skip to content

Monica

Monica is afgestudeerd als meester in de rechten aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam. Zij werkte als jurist bij een ministerie, als advocaat in Schiedam, als projectleider bij een architectuurcentrum en is nu beleidsmedewerker bij een beroepsorganisatie.

Monica is optimistisch en oplossingsgericht, maar niet gauw tevreden; ze verwacht van jou een kritische blik op je eigen werk. Zij helpt je graag op een constructieve wijze om aan de structureer en de overtuigingskracht van je scriptie te werken.

Wat Monica als scriptiebegeleider goed kan, is;

Monica
Waarom begeleid je studenten die het moeilijk vinden hun scriptie te schrijven?

Studenten hebben soms moeite met het laatste onderdeel van hun studie om verschillende redenen. Hoe langer het werken aan de scriptie wordt uitgesteld, hoe hoger de drempel wordt om er daadwerkelijk aan te beginnen, laat staan het af te maken!
Het is heel bevredigend om studenten te helpen met het afronden van hun scriptie aangezien de opluchting (en dankbaarheid) groot is als deze fase met succes is afgerond.

Hoe verliep je eigen scriptie?

Bij mijn studie aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam moesten wij geen eindscriptie schrijven. Wel moesten studenten ieder jaar voor een vak een uitgebreid werkstuk schrijven, vergelijkbaar met een scriptie. Eigenlijk niet verkeerd, dat het schrijven van een scriptie niet voor de laatste fase van je studie wordt bewaard, want dan ligt er al zoveel druk op de student. Ik heb er zelf nooit moeite mee gehad om mijn werkstukken op tijd en met goed resultaat af te ronden.

Niemand heeft alleen maar goede kanten. Wat is een slechte kant van jou?

Ik ben erg kritisch, wat wellicht niet altijd gewaardeerd wordt. Deze eigenschap is echter wel belangrijk om tot een mooi eindresultaat te komen.

Geef eens één tip die voor (bijna) alle studenten geldt

Zie je als een berg op tegen die scriptie? Zoals met alle lastige en omvangrijke taken, is de oplossing om te beginnen met het zetten van kleine stappen. Met iedere stap ga je weer naar de volgende. Je zult verbaasd zijn wat je op die manier allemaal voor elkaar kan krijgen!