Skip to content

Renée

Renée is cum laude afgestudeerd op de master Gezondheidswetenschappen aan de VU. Daarna heeft ze een PhD gedaan en veel ervaring opgedaan als onderzoeker. Haar onderzoeken gaan over beleidsevaluaties in de jeugd- en gezondheidszorg, op macroniveau (beleid van het ministerie) en microniveau (beleid van een ziekenhuis). Ze heeft daarbij veel in Nederlands en Engels gepubliceerd, en ervaring met het begeleiden van stagiaires, jonge onderzoekers en PhD kandidaten. Ze kan je van begin tot eind bijstaan bij je scriptie, en zowel bij kwalitatief als kwantitatief onderzoek. Loop je vast bij een statistische analyse (in STATA of SPSS), literatuuronderzoek, een plan van aanpak, of het schrijven van een heldere tekst? Dan kun je bij Renée terecht.

Renée kan je goed motiveren en heeft een resultaatgerichte en flexibele werkwijze, denkt actief met je mee en zorgt ervoor dat je met concrete adviezen weer snel verder kunt met je scriptie. Renée begeleidt alle (hbo en wo) sociale en medische studies waaronder bijvoorbeeld sociologie, geneeskunde, gezondheidswetenschappen, psychologie, pedagogiek, jeugdzorg, enzovoorts.

Renée is goed in:

Waarom begeleid je studenten die het moeilijk vinden hun scriptie te schrijven?

Voor sommige mensen is het schrijven van een scriptie niet vanzelfsprekend. Ik vind het erg veel voldoening geven als ik mensen weer zie opfleuren omdat ze na het krijgen van wat hulp weer verder kunnen. Sommigen krijgen zelfs lol in het schrijven van een scriptie. Verder vind ik het ook mooi om te zien dat er onder hoge tijdsdruk toch iets moois op papier kan komen. De ultieme voldoening geeft het natuurlijk als een student uiteindelijk een mooi cijfer haalt.

Los daarvan vind ik het ook erg leuk om over allerlei verschillende onderwerpen te lezen, zo leer ik ook iedere keer weer nieuwe dingen.

Hoe verliep je eigen scriptie?

Ik heb daar zelf nooit moeite mee gehad. Sterker nog, ik vond het heel erg leuk. Ik heb zelfs een proefschrift geschreven. Ook dat verliep heel soepel. Ik deed er precies vier jaar over, dat is in het algemeen best snel.

Niemand heeft alleen maar goede kanten. Wat is een slechte kant van jou?

Ik ben soms erg ongeduldig en kan er niet zo goed tegen als mensen hun afspraken niet na komen of te laat komen. Mensen krijgen wel altijd een tweede kans (en soms een derde), maar daarna is mijn geduld op en zal ik ook niet meer zo gemotiveerd zijn om iemand te helpen.

Geef eens één tip die voor (bijna) alle studenten geldt

Struikelend is ook vooruit!

Geef niet op als er een keer iets misgaat, of iets niet loopt zoals je had gepland. Er is altijd een oplossing. Een scriptie gaat ook nooit in één keer perfect: eerst komt de grote berg werk, daarna pas het perfectioneren.