Skip to content

Scriptiehulp op afstand

Scriptiebegeleiding bij Bureau Scriptiehulp komt in verschillende vormen. We kunnen op locatie afspreken of feedback in de kantlijn schrijven, maar we bieden ook scriptiehulp op afstand.

Woon je te ver weg, of kun je je het best concentreren in je eigen omgeving, dan is scriptiehulp op afstand de beste manier om van onze diensten gebruik te maken. Heel geschikt voor wie snel is afgeleid, en meer dan anders gebaat is bij een rustige omgeving.

We werken met skype, facetime of hangouts, maar niet met telefoon. Ook bij hulp op afstand is een flink deel van communicatie immers non-verbaal. Als je tegenover je begeleider zit – ook al zit er een schermpje tussen – dan zie je of je elkaar begrijpt. Daar komt bij, dat met een videoverbinding een deel van de voordelen van begeleiding op locatie ook op afstand geldt. Via scherm delen kun je elkaar dingen immers laten zien. En last-but-not-least: als je geen telefoon in je handen hebt, heb je die vrij om aantekeningen te maken.

Inlezen

Als je kiest voor scriptiehulp op afstand, houd dan rekening voorbereidingstijd. Voordat je de skypeverbinding legt, is het belangrijk dat je begeleider zich goed inleest. Meestal kost dat een half uur tot een uur. Die voorbereiding is ook de eerste feedback die je van ons kunt verwachten. Bij bureaus waar je ‘out of the blue’ gaat skypen, lijkt het of je je die tijd bespaart, maar die tijd ben je toch kwijt omdat je dan veel meer moet vertellen tijdens zo’n gesprek. Scriptiehulp op afstand gaat nu eenmaal niet goed als je niet weet waarover een scriptie gaat. Of weet hoe iemand schrijft. Dus het eerste afstand-uur ben je dan kwijt aan het uitleggen van wat we liever van je lezen.

Overtuigd?

Meld je hier aan voor een gratis intake: