Skip to content

Jonathan

Jonathan heeft een bachelor- en masteropleiding gedaan in rechten, waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in Internationaal en Europees recht. Daarnaast heeft hij een brede professionele achtergrond: in de advocatuur, als lobbyist in Brussel, als beleidsmedewerker voor de overheid, en als in-house juridisch adviseur. Naast het begeleiden van studenten adviseert Jonathan organisaties in de publieke- en privésector over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG). Jonathan is Brits en Iers, maar is vanaf een jonge leeftijd opgegroeid in Nederland. Hij spreekt daarom zowel Nederlands en Engels als moedertaal en kan studenten in beide talen begeleiden.

Als scriptiebegeleider helpt Jonathan HBO en universitaire studenten met het onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van de scriptie of een herkansing. Zijn expertise ligt vooral bij scripties met een juridisch component. Het schrijven van een scriptie kan vaak stressvol zijn, daarom vindt Jonathan het belangrijk om rust in het proces te brengen en het overzicht goed te behouden. Wegens zijn inhoudelijke kennis op het gebied van rechtsgeleerdheid, beleid, en de politiek kan Jonathan naast het geven van algemeen scriptieadvies goed meegaan met de technische inhoud van jouw scriptie.

Jonathan kan helpen bij:

Scriptiebegeleider Jonathan begeleidt bij juridische vraagstukken en motivatiegebrek
Waarom begeleid je studenten die het moeilijk vinden hun scriptie te schrijven?

Ik haal voldoening uit het helpen van studenten. Omdat elke student ergens anders tegen aan loopt levert dit elke keer weer een nieuwe uitdaging. Maar het gevoel wanneer een blokkade wordt doorbroken is altijd hetzelfde: trots! Ik wil dat studenten positief kunnen terugkijken op hun eigen scriptie proces en niet alleen trots zijn op het eindproduct maar ook het gevoel hebben dat zij er wat van hebben geleerd.

Hoe verliep je eigen scriptie?

Het schrijven van mijn masterscriptie was een mooi proces waar ik positief of terugkijk. Ik had een mooi onderwerp uitgekozen, namelijk de toepassing van Europees staatsteunrecht in de voetbalsector. Daarmee combineerde ik twee interesses: Europees recht en voetbal. Het was ook een relevant onderwerp omdat de Europese Commissie net een onderzoek had gestart naar mogelijk illegale staatsteun aan een aantal Nederlandse en Spaanse voetbalclubs. Ik heb in ongeveer twee maanden tijd mijn scriptie geschreven. Ik had het geluk dat ik met twee studiegenoten samenwoonde wie tegelijkertijd ook hun scriptie aan het schrijven waren. We konden elkaar motiveren en advies aan elkaar vragen waar dat nodig was. Ik vond het fantastisch om met ideeën en argumenten te spelen, en om te puzzelen totdat het allemaal in één logisch verhaal in elkaar paste.

Wat is je mooiste ervaring met begeleiden?

Mijn eerste scriptiebegeleidingstraject was met een HBO-rechtenstudente die via de MBO was binnengestroomd. De student had als gevolg nagenoeg geen ervaring met het verrichten van onderzoek of zelfs het schrijven van een essay. Vanuit de onderwijsinstelling was hier ook weinig aandacht aan besteed, tot er opeens een scriptie gedaan moest worden. Dit was natuurlijk overweldigend. We gingen daarom samen terug naar de basis van onderzoek en schrijven bouwden het vanuit daar langzaam op. Op termijn heeft zij een goede scriptie ingeleverd waar zij trots op is. Maar nog belangrijker: tijdens het schrijven heeft zij veel nieuwe vaardigheden geleerd die zij nu met zich meebrengt in haar carrière. Ik vond het mooi om te zien hoeveel groei zij meemaakte in de loop van het traject.

Geef eens één tip die voor (bijna) alle studenten geldt

Behoud het overzicht. Het is makkelijk om tijdens het schrijven van een scriptie door de bomen het bos niet meer te zien. Een sterk plan van aanpak vóórdat je begint met schrijven is daarom cruciaal. Neem regelmatig een aantal stappen terug en reflecteer over hoe het gaat en waar je naartoe werkt. Als je vastloopt kun je altijd even wat anders doen, bijvoorbeeld aan een ander onderdeel van je scriptie werken of juist totaal iets anders zoals sporten. Als je even afstand hebt genomen kom je vaak met nieuwe ideeën terug.