Skip to content

Scriptiebegeleiding

Als je er wel ‘klaar’ mee bent, maar je scriptie is niet af

Studeren? Je bent er klaar mee! Alleen je scriptie of afstudeerproject moet nog. En dat lukt niet zo goed. Eigenlijk zou je heel goed extra scriptiebegeleiding kunnen gebruiken.

Dat het niet zo goed lukt, dat kan allerlei oorzaken hebben:

  • Je hebt meer scriptiebegeleiding nodig, maar je docent is onduidelijk, reageert slecht op mail of heeft geen tijd.
  • Je komt niet op een goed onderwerp, afbakenen lukt niet.
  • Of je was zo enthousiast, toen je twee jaar geleden vol enthousiasme met afstuderen begon, maar inmiddels voelt je scriptie als een nachtmerrie.

Studenten geven ons:
4.4 sterren.

Herkenbaar verhaal? Dan kan Bureau Scriptiehulp jouw redding zijn. Ons doel: geen duizenden euro’s studieschuld, geen nachtmerries. En geen schuldgevoel omdat je ook vandaag weer niet bent toegekomen aan dat ene artikel, de data-analyse of wat dan ook. Gewoon: klaar! Diploma op zak. Zelfs als je nog niet precies weet wat je daarna wilt gaan doen, is dat een enorm fijn gevoel. Er is niet meer iets dat nog móét. Je kunt weer rustig ademhalen.

Bij Bureau Scriptiehulp zijn we ervan overtuigd dat iedereen die zover is gekomen dat alleen de scriptie nog moet, de eindstreep met succes kan halen. We bieden professionele begeleiding. Niet uit een boekje. Op maat! Onze scriptiebegeleiders hebben veel ervaring met het begeleiden van studenten die moeite hebben met net dat laatste stukje van studie, bijvoorbeeld omdat ze last hebben van faalangst, dyslexie, ADD, ADHD of een ongezond perfectionisme. Maar ook als je ‘gewoon’ gedemotiveerd bent door vaag commentaar van je docent, stukken die keer op keer afgekeurd worden of omdat ‘schrijven niet jouw ding is’, zijn we er voor je.

We nemen geen begeleiding over van docenten, we nemen ook geen onderzoekstaken of schrijfwerk van jou over. We bieden hulp aan je bij precies die onderdelen van het onderzoek en het schrijven die je moeilijk vindt, zodat je het zelf kunt.

Zo werkt scriptiebegeleiding bij Bureau Scriptiehulp

Onderzoek doen is een kwestie van problemen oplossen. Niemand voltooit z’n scriptie dan ook fluitend. Bij de een gaat het wat makkelijker dan bij de ander. Een lastige opdrachtgever, een moeilijk onderwerp… de oorzaken van moeilijkheden zijn heel divers. Maar vrijwel geen enkel probleem is onoplosbaar.

Overtuigd?

Meld je hier aan voor een gratis intake:


Scriptiehulp starten in 5 stappen...

1. Contact
2. Intake gesprek
3. Inschrijven
4. Inlezen
5. Afspraak plannen
Je zoekt zelf contact. Per mail, gebruik het webformulier of bel ons op 06-27371378.
Dat is gratis. We spreken door hoe we je het best kunnen helpen. En we kijken of het klikt.
Als je een goed gevoel hebt over de intake, dan schrijf je je in. Tegelijkertijd schaf je 2 of meer uren aan.​
Goede begeleiding begint met inlezen. Dat wil zeggen: we lezen jouw scriptie (of wat daarvan al op papier staat).
De 1 op 1 begeleiding start. Hoe die begeleiding eruit ziet, bepaal jij.

Jij bent de baas:

  • Je bent nergens toe verplicht. Je kunt op elk moment de begeleiding beëindigen of aanpassen.
  • Het begeleidingstraject regel je met je scriptiebegeleider van Bureau Scriptiehulp. Da's direct en snel.
  • Je bepaalt zelf wat je doet met de feedback (mondeling en per mail) die je van onze begeleiders krijgt.
  • Hoe het begeleidingstraject eruitziet, bepaal jij. Heb je na één of twee meetings het idee dat je weer verder kunt, dan doe je dat. Blijkt dat je vooral een stok achter de deur nodig hebt, dan zijn we de stok achter de deur. En wil je hulp om stap voor stap richting eindstreep te komen, dan kan dat ook.

Wij hebben veel ervaring met

Faalangst

Als je dagenlang naar het scherm van je laptop staart, maar er komt maar niets op papier. Of je bent al zeker vijf keer opnieuw begonnen met de inleiding, die je daarna weer hebt weggegooid. Dat zijn signalen van faalangst. Maar faalangst is voor de meeste studenten die het hebben geen nieuws. Het probleem is dat een scriptie nou net zo’n live event is, dat alle ingrediënten in zich heeft om faalangstig van te worden.

AD(H)D

We zoeken de balans tussen rust en vooruitgang, en tussen doceren en doseren. Scriptieonderzoeken dijen maar uit, als je niet oppast. Het is vrij makkelijk om het overzicht te verliezen. Met onze kennis van het onderzoeksproces helpen we je bij het bewaren van dat overzicht.

Perfectionisme

We gaan voor een mate van perfectie die haalbaar en realistisch is.

Lastige afstudeerplekken

Als je opdrachtonderzoek doet, of als je docent-begeleider een duimdikke gebruiksaanwijzing heeft, kan afstuderen een politieke activiteit worden. We gaan dan samen op zoek naar een manier om je tussen alle grillige invloeden van buitenaf heen te loodsen, zonder dat je jezelf verliest.