Skip to content

Scriptiebegeleiding

Studenten geven ons:
4.6 sterren.

Een scriptie schrijven is niet makkelijk. Het is voor veel studenten hun eerste grote project, dat bovendien aan allerlei regeltjes moet voldoen. Gevolg: je doet het verkeerde ding, de volgorde gaat verkeerd of het zit allemaal wel in je hoofd, maar het voelt als chaos. Een scriptiebegeleider kan je dan echt dichter bij de finish brengen.

Inhoudelijke scriptiebegeleiding

Dit is waar scriptiebegeleiding door Bureau Scriptiehulp het verschil maakt. Onze scriptiebegeleiders kennen de ins en outs van het doen van een onderzoek en het schrijven van een scriptie over dat onderzoek. We spelen een thuiswedstrijd in zeer veel expertises, van technologie tot sociale wetenschappen tot bedrijfseconomische studies. We zijn bovendien goed thuis in gestructureerd literatuuronderzoek (of: de Structured Litarature Review) die we vaak bij (para)medische opleidingen zien en design onderzoek (bij de technische of meer creatieve opleidingen). 

Onze sterke punten:

Samen achter je laptop, op locatie of via scherm delen. Zo doen we dat: scriptiebegeleiding

Onderzoek doen is een kwestie van problemen oplossen. Niemand voltooit z’n scriptie dan ook fluitend. Bij de een gaat het wat makkelijker dan bij de ander. Een lastige opdrachtgever, een moeilijk onderwerp, het vinden van een onderwerp of het verzamelen van data… de oorzaken van moeilijkheden zijn heel divers. Maar vrijwel geen enkel probleem is onoplosbaar.

Hoe gaat dat dan? Hier is geen standaard antwoord op. We leggen met veel geduld en plezier uit hoe je tot een goede onderzoeksvraag komt, efficiënt literatuur zoekt in Scholar, of die ene analyse in SPSS doet. Ook letten we op de structuur en volledigheid van je scriptie. Op de logica van je verhaal en de kwaliteit van je onderzoek. We doen dat natuurlijk toegespitst op jouw scriptie en jouw situatie. 

Scriptie afgekeurd

Als je scriptie is afgekeurd, kun je ons ook nog om hulp vragen. De feedback die je van je docenten of beoordelaars hebt gekregen, is voor een scriptiebegeleider leidend. Het heeft immers geen zin om nog te morrelen aan zaken die wellicht niet zo best zijn, maar die je docenten al hebben goedgekeurd. En als je twijfelt aan hun oordeel, laat ons dan een second opinion geven.

Goede voornemens?

Goede voornemens? Studeer af! Geef je scriptie een boost en zet je schouders eronder. Tot in het nieuwe jaar zijn de voordeelurenpakketten van 5 en 10 uur extra voordelig! Mits je ze opmaakt. Kijk voor de voorwaarden op onze tarievenpagina.

Jij bent de baas:

Hoe werkt het?

Combineren met scriptiecoaching

Vaak combineren we scriptiebegeleiding op de inhoud met scriptiecoaching op het proces. Bij coaching gaat het erom het onderzoeksproces gaande te houden. Dat kan een uitdaging op zich zijn. Redenen daarvoor zijn heel divers: een onbegrijpelijke of onbeschofte docent, de combi van werken en studeren, uitstelgedrag, faalangst, perfectionisme, ADD of ADHD of een algeheel motivatiegebrek.

Flexibele studiehulp

Scriptiebegeleiding is bij ons flexibel. Het is altijd één op één: je krijgt een persoonlijke begeleider waar je mee afspreekt hoe je begeleidingstraject verloopt. Wil je elke week even kort sparren? Dat kan. Maar de komende drie weken even niet? Dat kan ook. We spreken af op locatie in een groot deel van de randstad, of via beeldbelapps (zoals Zoom, Teams, Meet, Skype en nog 100 andere). Ook kun je in overleg met begeleider combineren: de ene keer op locatie, de andere keer beeldbellend.

Betaalbaar: onze tarieven voor scriptiebegeleiding

Betaalbaar is scriptiebegeleiding bij ons ook. Nouja… het blijft geld natuurlijk, maar we zijn buitengewoon aantrekkelijk geprijsd ten opzichte van andere scriptiebegeleiders. Bureau Scriptiehulp biedt begeleiding vanaf € 54,= per uur. Als je maar weinig hulp nodig hebt, koop je één of enkele losse uren. Die zijn er voor € 60,=. Zijn de problemen iets ingewikkelder, dan ben je met een 5-uurspakket goedkoper uit. Je betaalt dan nog € 57,= per uur. Sta je nog helemaal aan het begin van je proces, of moet er echt veel gebeuren, dan is een 10-uurspakket een goede optie. De uurprijs zakt dan naar € 54,= per uur (ofwel: je krijg 1 uur gratis).

Een los uur scriptiehulp. Aanschaf van meer dan 1 uur is ook mogelijk. Feedback, beeldbellen, telefonisch overleg. Net wat jij nodig hebt.
Als je het voordeelpakket van 5 uur aanschaft, betaal je €57,= per uur. Je krijgt dan 5% korting ten opzichte van het scherpe tarief voor losse uren.
Als je het voordeelpakket van 10 uur aanschaft, betaal je €54,= per uur. Je krijgt dan dus een uur gratis ten opzichte van het tarief voor losse uren.

Scriptiebegeleiding is vrijgesteld van btw als je een opleiding volgt aan een hbo of universiteit. Daar komt bij: met onze hulp studeer je sneller af. Dat is goedkoper dan een nieuw jaar collegegeld uit de knip halen, zeker als je al langstudeerder bent.

Maatwerk

Het is een veelgehoorde klacht bij onze studenten: ‘Ik zit bij mijn opleiding in een afstudeerklasje, maar dat is veel te algemeen.’ Dat vinden wij nou ook. Daarom hebben wij ook geen klasjes. Als de probleemanalyse voor jou geen punt is, maar het formuleren van goede onderzoeksvragen wèl, dan heb je niets aan een hele verhandeling over hoe je die probleemanalyse moet uitvoeren. Daarom is de begeleiding ook altijd één op één. Aan het begin van een begeleidingstraject krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen. Die blijft je begeleiden, tenzij het om wat voor reden dan ook niet klikt (Ja, dat komt weleens voor; ook wij zijn maar gewoon mensen). In dat geval kun je natuurlijk switchen.

Starten?

Scriptiebegeleiding is bij ons professioneel en snel. Er is meestal geen wachtlijst. Dat betekent dat je meestal binnen een paar dagen na het eerste contact tegenover je scriptiebegeleider zit.

Scriptiebegeleiding starten is in vier stappen voor elkaar.

Neem contact op

De eerste stap is om contact met ons te zoeken. Dat is binnen een minuut geduurd.

Eerste gesprek

We hebben een (telefonisch) intakegesprek. Dat is gratis. We spreken door hoe we je het best kunnen helpen. En we (wij én jij) kijken of het klikt.

“Go”

Als je het eerste contact overtuigd bent dat je iets aan ons hebt, schaf je begeleidingstijd aan. Bij ons betaal je begeleidingstijd altijd vooruit. Je hoeft niet bij de start van een begeleidingstraject voor het hele traject uren in te slaan.

Afspraak plannen

De 1 op 1 begeleiding start.

Wat anderen zeggen...