Skip to content

Scriptiebegeleiding

Studenten geven ons:
4.6 sterren.

Studeren? Je bent er klaar mee! Alleen je scriptie of afstudeerproject moet nog. En dat lukt niet zo goed. Eigenlijk zou je heel goed extra scriptiebegeleiding kunnen gebruiken.

Dat het niet zo goed lukt, dat kan allerlei oorzaken hebben:

Herkenbaar verhaal? Dan kan Bureau Scriptiehulp jouw redding zijn. Ons doel: geen duizenden euro’s studieschuld, geen nachtmerries. En geen schuldgevoel omdat je ook vandaag weer niet bent toegekomen aan dat ene artikel, de data-analyse of wat dan ook. Gewoon: klaar! Diploma op zak. Zelfs als je nog niet precies weet wat je daarna wilt gaan doen, is dat een enorm fijn gevoel. Er is niet meer iets dat nog móét. Je kunt weer rustig ademhalen.

Bij Bureau Scriptiehulp zijn we ervan overtuigd dat iedereen die zover is gekomen dat alleen de scriptie nog moet, de eindstreep met succes kan halen. We bieden professionele begeleiding. Niet uit een boekje. Op maat! Onze scriptiebegeleiders hebben veel ervaring met het begeleiden van studenten die moeite hebben met net dat laatste stukje van studie, bijvoorbeeld omdat ze last hebben van faalangst, dyslexie, ADD, ADHD of een ongezond perfectionisme. Maar ook als je ‘gewoon’ gedemotiveerd bent door vaag commentaar van je docent, stukken die keer op keer afgekeurd worden of omdat ‘schrijven niet jouw ding is’, zijn we er voor je.

We nemen geen begeleiding over van docenten, we nemen ook geen onderzoekstaken of schrijfwerk van jou over. We bieden hulp aan je bij precies die onderdelen van het onderzoek en het schrijven die je moeilijk vindt, zodat je het zelf kunt.

Jij bent de baas:

Zo werkt scriptiebegeleiding bij Bureau Scriptiehulp

Onderzoek doen is een kwestie van problemen oplossen. Niemand voltooit z’n scriptie dan ook fluitend. Bij de een gaat het wat makkelijker dan bij de ander. Een lastige opdrachtgever, een moeilijk onderwerp… de oorzaken van moeilijkheden zijn heel divers. Maar vrijwel geen enkel probleem is onoplosbaar.

Hoe gaat dat dan? Eerst maar eens een paar misverstanden uit de weg ruimen.

Studenten vragen ons vaak:

“Maar in wat voor werkgroep kom ik dan?” Uh uh… je komt bij ons niet in een werkgroep. En het is ook niet standaard op vrijdag van 11:00 tot 12:00 uur. Je plant in overleg met je begeleider in wat voor begeleiding je op welk moment nodig hebt.

“Hoe ziet zo’n uur begeleiding er dan uit?” Ook hier is geen standaard antwoord op. Als je veel moeite hebt met de inhoud, krijg je bijles. We leggen met veel geduld en plezier uit hoe je tot een goede onderzoeksvraag komt, efficiënt literatuur zoekt in Scholar, of die ene analyse in SPSS doet. We doen dat natuurlijk wel toegespitst op jouw scriptie en jouw situatie. Maar de inhoud is niet voor iedereen het probleem. “Wat is de volgende stap?” is voor velen minstens zo moeilijk. Of: “Ik zie door de bomen het bos niet meer.” Of: “Hoe zorg ik dat mijn scriptie ein-de-lijk eens prioriteit krijgt en ik niet blijf uitstellen?” Als de moeilijkheid daarin zit, ziet een begeleidingsuur er heel anders uit. We hoeven dan immers niet uit te leggen wat er in je onderzoeksopzet moet, maar coachen je zo, dat je die opzet ondanks alle weerzin toch gaat maken.

Wij begeleiden ook bij...

Faalangst

Als je naar het scherm van je laptop staart, maar er komt maar niets. Of je bent al vijf keer opnieuw begonnen, maar je drukt steeds op delete. Dat zijn signalen van faalangst. Wij coachen je zó dat het wel lukt. Zie ook onze pagina over Studeren met faalangst.

Perfectionisme

Gaat vaak hand in hand met faalangst, maar is toch net effe anders. We gaan voor een mate van perfectie die haalbaar en realistisch is.

AD(H)D

We zoeken de balans tussen rust en vooruitgang, en tussen doceren en doseren. Scriptieonderzoeken dijen maar uit, als je niet oppast. Wij helpen je met de focus op wat belangrijk is.

Scriptiehulp starten in 5 stappen...

Scriptiebegeleiding starten gaat best makkelijk. Het is in vijf stappen voor elkaar.

Neem contact op

De eerste stap is om contact met ons te zoeken. Dat kan bij voorkeur door informatie aan ons door tegeven via het invulformuliertje hiernaast, maar mailen of bellen kan natuurlijk ook.​ Geen zorgen. Je zit nergens aan vast. We gebruiken die gegevens ook nergens anders voor dan voor stap 2, het intakegesprek.

Intakegesprek

We hebben een (telefonisch) intakegesprek. Dat is gratis. We spreken door hoe we je het best kunnen helpen. En we (wij èn jij) kijken of het klikt.

“Go”

Als je een goed gevoel hebt over de intake, dan geef je aan dat je wilt starten. Aansluitend schaf je ook 2 of meer uren aan via de webwinkel. Bij ons betaal je begeleidingstijd altijd vooruit. Je hoeft niet bij de start van een begeleidingstraject voor het hele traject uren in te slaan. Maar we moeten wel op een zinvolle manier kunnen starten.

Inlezen

Goede begeleiding begint altijd met inlezen in het onderwerp. Dat wil zeggen: in jouw scriptie (of wat daar al van op papier staat). Op die manier krijgt de begeleiding een vliegende start. Het komt trouwens maar zeer zelden voor dat we tijdens het inlezen niet ook meteen al feedback in de kantlijn gaan schrijven.

Afspraak plannen

De 1 op 1 begeleiding start. Hoe die begeleiding eruit ziet, bepaal jij.

Scriptiebegeleiding is bij ons professioneel en snel. Er is geen wachtlijst. Dat betekent dat je meestal binnen een paar dagen na het eerste contact tegenover je scriptiebegeleider zit.

Overtuigd?

Meld je hier aan voor een gratis intake: