Skip to content

Over Bureau Scriptiehulp

Wat we bij Bureau Scriptiehulp doen, doen we vanuit de overtuiging dat iedereen – ieder mens, iedere student – een interessant verhaal te vertellen heeft. Meer nog: zelfs als wat iemand meemaakt of doet schijnbaar onbeduidend is, heeft het interessante elementen in zich. Alleen is wat interessant is niet bij iedereen even duidelijk zichtbaar. Dat is onze missie: ook die studenten waar dat verhaal er niet vanzelf uit komt, zo goed mogelijk te begeleiden.

Wat het verschil maakt, is of je in staat bent het verhaal te vertellen op een boeiende manier. Voor veel studenten is dat nog niet zo makkelijk. En daarom zijn wij er. Wij vinden het erg leuk en boeiend om studenten ook dat laatste stukje van hun studie te laten afronden. We zijn nieuwsgierig naar alles, vinden bijna alle onderwerpen leuk, en hebben een neus voor zaken waardoor je scriptie in de soep kan lopen.

Historie

Bureau Scriptiehulp is als zelfstandig scriptiebegeleidingsbureau nog jong. Onze wortels gaan tot 2005, toen René Rector, de oprichter van Bureau Scriptiehulp cum laude afzwaaide van zijn tweede master, begon aan een promotietraject en er na negen maanden zonder proefschrift de brui aan gaf: vier jaar blokken op een vierkante millimeter, dat was niets voor hem. Maar mensen coachen, dat was wel iets! Toen een oud-stagiair bij hem aanklopte met de vraag of bij gebrek aan competente docenten híj haar niet kon coachen richting een mooi cijfer, bleek de combi van jonge mensen begeleiden en bezig zijn met afwisselend onderzoek er een van goud. Inmiddels heeft hij meer dan vijfhonderd studenten begeleid bij die laatste, vaak zo moeilijke stap in hun studie.

Nonsense?

Veel scriptiebegeleidingsbureaus vinden dat afstuderen het mooiste stuk van je studie is. Dat vinden we dus nonsens. Het is absoluut waar als het vanzelf gaat, maar voor veel studenten is het een worsteling. Je verwachtingen zijn al bijgesteld naar ‘als ik het maar haal’ en ‘leuk’ of ‘boeiend’ associeer je allang niet meer met afstuderen. Je bent er eigenlijk al klaar mee, maar het ís nog niet klaar.

Voor sommigen is dat moment er al zodra ze het woord ‘scriptie’ in de studiegids zien staan. Voor anderen komt het pas bij de eerste beoordeling. En dan is een scriptie schrijven niet het mooiste stuk van je studie. Wij begrijpen dat. En inmiddels, honderden studenten verder, hebben we gezien dat ‘leuk’ en ‘fantastisch’ geen strikte voorwaarden zijn voor het halen van een diploma. Maar we hebben ook gezien dat ‘leuk’ soms terugkeert als de scriptie vordert.